Bereken jouw eigen situatie
Rentestanden

Actuele rentestanden

Hieronder zie je een overzicht van de hypotheekrentes die de diverse geldverstrekkers hanteren voor de verschillende rentevaste periodes. Over het algemeen geldt: hoe langer de periode, des te hoger de rente.

MaxHyp

Je maximale hypotheek

Voordat je een woning gaat bezichtigen of voordat je op een woning wilt gaan bieden, is het belangrijk om te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Zo weet je direct binnen welk budget je naar woningen kunt kijken.

KIDWK

Kan ik deze woning kopen?

Je hebt je droomwoning gevonden! Nu nog kijken of je deze woning kunt kopen. Hieronder kun je berekenen wat je maximaal kunt lenen voor het aankopen van een woning op basis van jouw inkomen. 

ORV

ORV

De meeste huiseigenaren hebben een overlijdensrisicoverzekering, een verzekering die bij overlijden van de huiseigenaar of partner een bedrag uitkeert. 

HnK

Mijn hypotheek nu & straks

Een aflossingsvrije hypotheek klinkt mooi. Maar ook deze hypotheek zal in veel gevallen op de einddatum afgelost moeten worden. 

Met onderstaande rekentool bieden wij je een rapport ‘Uw hypotheek nu en straks’ aan waarmee je inzicht krijgt in het benodigde inkomen (en de betaalbaarheidsrisico’s) voor jouw hypotheek op momenten als einde rentevaste periode afloopt.

MaxHyp

Maandlasten berekenen

Hieronder kun je berekenen waar je maandlasten op uitkomen bij een hypotheek waar je maandelijks op aflost (annuïtair of lineair). Ook kun je aangeven of (en zo ja hoeveel) eigen geld je wilt inleggen. Je maandlasten zie je als brutobedrag en nettobedrag (na hypotheekrenteaftrek). 

Topafslag

Rentekorting door 'topafslag'

Sloot je in het verleden een 'tophypotheek' (waarbij de lening hoger was dan de woningwaarde) dan rekende de bank een extra percentage op de normale rente, de 'top-opslag'.

Gebruik onze rekenmodule als indicatie of je in aanmerking komt voor de zogenaamde topafslag.

Oversluiten (1)

Kan ik mijn hypotheek oversluiten?

Betaal je een hogere hypotheekrente die nog een aantal jaren vaststaat? Misschien kun je ook van de huidige lage rente profiteren door jouw hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Pak je hypotheekgegevens erbij en doe vervolgens de Oversluit-check. Je krijgt direct een inschatting of het voor jou, ondanks de kosten, voordelig kan zijn.

HnK

Huren vs kopen

Als je huurt, ben je maandelijks een bedrag kwijt dat je niet meer terugziet. Maar je bent ook flexibel als je wilt verhuizen. Bij een koopwoning ligt dat anders. Belangrijke voordelen is vooral dat je vermogen opbouwt wanneer je maandelijks aflost op je hypotheeklening.